PREZENTACIJA TRADICIJSKIH RIBARSKIH ALATA

PREDSTAVLJANJE U ZAGREBU
Datum objave: 19.04.2018.

Dana 16.travnja 2018. godine održao sam predavanje u okviru terenske nastave studentima četvrte godine Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu u Prijemnom centru za posjetitelje u mjestu Krapje, a potom i prezentaciju korištenja tradicijskih ribarskih alata uživo na rijeci Savi, kao što su ribarska mreža vrška, lađarski alat šajtar, sak, sačma, geca i drugi.

 

Inače, s Agronomskim fakultetom iz Zagreba, Zavodom za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju, postoji dugogodišnja suradnja. Također, suradnja i potpora na očuvanju tradicijskih vrijednosti ribolova hrvatske Posavine s Ministarstvom kulture traje već više godina. Za naglasiti je i suradnju s Ministarstvom poljoprivrede na području očuvanja tradicijskog ribolova kroz institucionalne okvire, a također, za istaći je i suradnju s Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje u pogledu proširenja turističke ponude i doprinosu razvoja kontinentalnog turizma.

 

Nakon prezentacije održan je domjenak uz ribarske specijalitete koje je pripremio Darko Kirin, inače državni prvak u spravljanju ribljeg paprikaša i ostalih specijaliteta iz posavskog kraja.